Projekter

 

I øjeblikket er jeg involveret i følgende musikalske projekter:TYST


Se www,tystmusik.dk - og køb CDerne her.


TYST spiller salmer i nye, spændende arrangementer. De smukke tekster og melodier bliver fortolket af fem unge musikere med lyst til at udfordre og forny kirkens musik.


I underværkers land

Den 24. oktober 2010 udkom TYST's nye album I underværkers land.


Jazzgruppen TYST præsenterer deres bud på 10 danske salmer på en ny CD, som er udgivet i samarbejde med Kirkefondet. Albummet præsenterer salmerne i et spændende kunstnerisk udtryk, der giver nyt liv til de kendte og elskede tekster og melodier.


Kærligheden til de gamle salmer får lov at skinne igennem på den nye CD fra bandet TYST med titlen I underværkers land. Albummet indeholder ti salmer, deriblandt klassikere som Se nu stiger solen og Sov sødt barnlille, men også den nyere salme Hvad er det at møde den opstandne mester er at finde på albummet.


Musikken udstråler en lyst til at eksperimentere og forny. TYST forbinder den danske salmetradition med elementer fra nordisk jazz, klassisk musik og moderne elektronisk musik. De smukke melodier er således ikke blot iklædt saxofon og kontrabas, også en stryger-kvartet medvirker på albummet.


Helt centralt i lydbilledet er Katrine Muff Enevoldsens smukke vokal placeret. Katrines fortolkninger får indholdet i teksterne til at fremstå lysende klart, og den dejlige stemme guider sikkert lytteren igennem de nye versioner af de kendte salmer. Kim Boeskov har, udover at arrangere numrene, skrevet nye melodier til fire af salmerne på albummet – den ene i samarbejde med Katrine Muff Enevoldsen.


I underværkers land er et af de mest seriøse bud på en vedkommende fortolkning af kirkens musik anno 2010. I TYSTs versioner fremstår budskabet i salmerne friskt og aktuelt, og albummet henvender sig således både til den erfarne kirkegænger, som vil kunne høre de kendte salmer udfolde sig på ny, og til mennesker, der generelt oplever kirkens musik som støvet og forældet.


I underværkers land udkom 24. oktober 2010 og kan købes i butikker, via iTunes og TDC Play eller bestilles her.


Den Yndigste Rose

Den 3. november 2008 udkom Tyst’s debutCD - en juleCD med titlen Den Yndigste Rose.


TYST har taget de gamle julesalmer under kærlig behandling, og resultatet er julemusik, der forbinder traditioner med moderne, vellydende jazzmusik.


Et frisk bud på hvordan traditionelle danske salmer kan placeres i en nutidig kontekst – med respekt for det gamle materiale men med lyst og mod til at forny de kendte salmer.


Udgivelsen rummer 9 klassiske danske julesalmer og én nyere salme, der meget vel kunne blive en klassiker med tiden. Den yndigste rose er et album hele familien kan samles om.


“Der er godt musikerskab på alle hylder, og det er en fornøjelse at høre de fortrinlige arrangementer forløst så fint og indforstået hele vejen rundt. Sangerinden Katrine Muff Enevoldsen står i sagens natur centralt i lydbilledet, og hendes lydefri tekstudtale er et forbilledligt eksempel på, at man godt kan synge forståeligt, uden at det nødvendigvis lyder som noget fra en gammel lakplade.“

Anmeldelse af Michael Pedersen, sognepræst i Snesere sogn.


TYST består af Katrine Muff Enevoldsen (sang), Peter Simonsen (sax), Anders Stig Møller (bas), Magnus Hylander Friis (trommer) og Kim Boeskov (klaver).


Læs og hør mere her

 
 

Fra svenske fjelde over amerikansk storbypuls til det eksotiske Mellemøsten – FooFoo blander elementer fra vidt forskellige musik-kulturer, og det resulterer i en af de mest interessante unge jazztrioer i Danmark med en helt unik lyd. FooFoo’s kendetegn er lysten til at eksperimentere - specielt i kompositionerne, som ofte både leger med rytmikken og med tonesproget, dog uden at gå på kompromis med den gode og genkendelige melodi.


Alle gruppens medlemmer studerer på Det Rytmiske Musikkonservatorium i København. FooFoo medlemmerne er garvede musikere på den københavnske jazzscene, og man kan støde på dem i mange forskellige konstellationer, men i FooFoo er det muligt for disse tre musikere komme til orde med deres originale kompositioner.


FooFoo består af Kim Boeskov (klaver), Jesper Thorn (bas) og Magnus Hylander Friis (trommer)


Læs og hør mere her.


FooFoo